Vitaminen en mineralen worden aan banden gelegd en als ze niet voldoen aan de regelgeving van WHO/FAO, illegaal verklaard. Dit vanaf 31 december 2009. Volgens Dr.Laibow gaat het nog veel verder. Na WOII werd Fritz Dermeer, toenmalige president van gigantisch bedrijf IG-Farben, veroordeeld voor misdaden tegen de mensheid, op de Neurenberg tribunalen, samen met 12 andere kopstukken van zijn bedrijf. Hij sloeg in 1962, na zijn gevangenisstraf de handen in elkaar met de V.N., om de Codex Alimentarius terug in te voeren. Met de bedoeling om wereldwijd alle voedsel te controleren. Nu in samenwerking met de WTO of WHO, de wereld handels organisatie, wordt ervoor gezorgd dat alle landen die de Codex niet erkennen als wetgeving, zullen verliezen in elk handelsconflict. Hierdoor spurten alle WTO landen om in overeenstemming met de Codex te zijn. Dr Laibow stopte haar praktijk als arts om zich full time in te zetten tegen deze en vele andere problemen omtrent ons voedsel, die veroorzaakt zouden worden door de Codex Alimentarius te verheffen van onbelangrijke normentekst naar wereldwijde wetgeving, ingaande op 31 december 2009.