DEN HAAG - Alle politieagenten zouden uitgerust moeten worden met een stroomstootwapen. Volgens minister Ivo Opstelten (Veiligheid) hebben leden van speciale arrestatieteams positieve ervaringen met de zogenoemde taser opgedaan.

 

Binnenkort start een proef om te bezien of het stroomstootwapen voor alle agenten bruikbaar is. Uit onderzoek van het ministerie blijkt dat veel agenten graag met de taser op pad willen.

Door een stroomschok van een taser is een agressieve persoon in een keer uit te schakelen.

Lees verder op Nu.nl

Wikipedia: “Een stroomstootwapen, ook wel elektroschokwapen of stun gun (ook al is het geen pistool) genoemd is een wapen waarmee stroomstoten kunnen worden toegediend. Met dit wapen kan men de belangrijke en vitale spieren tijdelijk verlammen. Een bekend type van het stroomstootwapen is de taser. De producent hiervan stelt dat het een niet dodelijk wapen is. Sinds de taser bij diverse politiekorpsen in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk in gebruik is genomen zijn meer dan tweehonderd verdachten na toediening van één of meerdere stroomstoten overleden.

De M26 taser heeft ook een functie om twee pinnen (waar stroom doorheen gaat) af te schieten die vervolgens in iemands lichaam vast komen te zitten. Deze functie wordt meestal toegepast door politie omdat direct contact niet altijd mogelijk is. Deze functie is daarnaast zeer effectief omdat de verdachte compleet verstijft (verlamt) wanneer de stroomstoten door het lichaam heen gaan. Zonder het gebruik van de pinnen faalt dit proces aanzienlijk vaker omdat het niet altijd mogelijk is de taser correct aan te brengen. Het stroomstootwapen wordt ook vaak door boeren gebruikt om het vee naar de goede plek te geleiden. Hierbij is nooit sprake van deze pinnen.”

Een tazer schiet in een klap 50.000 volt door je lichaam en als ik zie hoeveel onschuldige mensen er in Nederland klappen krijgen met een wapenstok ben ik een groot tegenstander van dit stroomstootwapen. Bekijk hieronder wat voorbeelden van hoe het er in Amerika aan toegaat met dit wapen en vraag jezelf af of dit is wat wij willen?