[iedere week staan de zoeklichten gericht op een documentaire die wat extra aandacht verdient, en daarom een week lang op de voorpagina blijft plakken.]

Deze week staan de zoeklichten gericht op:

Joris Demmink. Waar Rook Is, Is Vuur.

Al meer dan 15 jaar zijn we in Nederland getuige van een aantal zware aantijgingen jegens Joris Demmink. Nooit is er onafhankelijk onderzoek naar de voormalig secretaris generaal van justitie verricht. In sneltreinvaart komen in deze film de meest opvallende zaken voorbij, en zien we hoe dit hele gedoe door justitie en overheid in een doofpot wordt gestopt en gehouden. De film gaat snel, en is provisorisch in elkaar gezet. Maar de feiten zijn niet te ontkennen.

 
 

Te snel? Link naar het Chronologisch feitenoverzicht van de zaak-Demmink tot en met 2010

 
 
 

 • Ga deze zo eens kijken, thanks !!

 • Ben benieuwd wat je er van vindt!
  Behalve dat ie veels te snel gaat… ;)

 • Het is altijd kippenvel als ik mezelf terug zie in een docu !! :P

  Erg goed gedaan, vooral ook alle nieuws items aan het begin, zorgen voor een goed en duidelijk overzicht. Was wat laat met kijken, omdat ik kennelijk beetje empatisch ben, en met moeite naar dit soort monsters kan kijken. Alleen al deze man, is genoeg voor mij om tot mn laatste adem te strijden tegen deze corrupte elite.

  I’m here for Justice, you can expect me. :D

 • Nee!!? zit jij hierin? Op de Demmink demo in Den Haag ofzo? haha!

  Bedankt voor het compliment!
  Als ik er zo weer eens naar kijk blijf ik het ongelooflijk vinden dat er zo ontzettend veel feiten zijn verzameld door de jaren heen, en dat dat nooit tot een onafhankelijk onderzoek heeft geleid.

 • Yep, gemaskerd en al loop ik mee, lol. Was een mooie dag, en het voelde bijzonder goed. Ik weet nog dat ik het leven door mn aderen voelde stromen, en dacht : “I was born for this…”

  Het is tekenend voor de situatie waarin we leven, corrupt van boven tot onder. Demmink is hiermee voor mij het toonbeeld geworden voor waar het flink mis is gegaan, en een directe link met de rest van het corrupte zooitje. Als ik kan aantonen, dat de hoogste baas van Justitie een pedofiele kinderhandelaar is, dan toon je aan dat alles eronder ook kapot of gecorrupteerd is. Deze man heeft zelfs een lintje van Bea gehad, en je kan mij niet vertellen dat die van niets weet of wist.

  Het recht zal zegevieren, en de waarheid verspreid. :D

 • Cool!
  Dan zijn we elkaar al een keer tegengekomen!
  Voor mij was het de eerste demo ooit waarin ik meeliep. Ik heb het zaakje gefilmd en gebruikt voor een tweetal video’s. Het voelde zeker erg goed en het is ook zeker niet de laatste keer dat ik zulk soort dingen zal doen!

 • Oranje Trix

  Complimenten voor dit uitgebreide overzicht en volledig eens met de conclusie(s).

  Los van de bekende, jarenlang aanhoudende beschuldigingen van pedofilie en buitensporig en onverantwoord declaratiegedrag (bonnetjesaffaire) is Demmink zonder twijfel CORRUPT gebleken. Uitspraken van de hoogste rechters zijn door hem jarenlang aan de laars gelapt en met medeweten van ministers Hirsch Ballin, Donner en Opstelten. Het ministerie van justitie toont zich rond de figuur Demmink volkomen onbetrouwbaar, hypocriet en meer dan verrot.

  • Ron

   Dank je wel voor de complimenten! En ook met jou ben ik het weer eens, het hele ministerie van justitie en wat er boven zit is schuldig in deze zaak. Al is het maar door onafhankelijk onderzoek naar deze kwestie te dwarsbomen en mooi weer te spelen!