[iedere week staan de zoeklichten gericht op een documentaire die wat extra aandacht verdient, en daarom een week lang op de voorpagina blijft plakken.]

Deze week staan de zoeklichten gericht op:

OCCUPATION 101

Krachtige documentaire over de hedendaagse en historische oorzaken van het Israëlisch-Palestijnse conflict. In tegenstelling tot alle andere film ooit gemaakt over dit conflict biedt ‘occupation 101′ een uitgebreide analyse van de feiten en verborgen waarheden rondom deze nooit eindigende controverse, en verdrijft veel van zijn lange verbogen mythes en misvattingen.
De film bevat details over het leven onder Israëlisch militair bewind, de rol van de Verenigde Staten in het conflict, en de grote obstakels die in de weg staan ​​van een duurzame en levensvatbare vrede. De wortels van het conflict worden toegelicht door middel van rechtstreekse ervaringen van toonaangevende Midden-Oosten geleerden, vredes activisten, journalisten, religieuze leiders en humanitaire hulpverleners wiens stem te vaak onderdrukt worden in de Amerikaanse media.

 
 

->Meer over oorlog

(klik op het rode “CC” knopje voor nederlandse ondertitels)