[iedere week staan de zoeklichten gericht op een documentaire die wat extra aandacht verdient, en daarom een week lang op de voorpagina blijft plakken.]

Deze week staan de zoeklichten gericht op:

Fighting in the Fifth Dimension

Ze noemen het de ‘vijfde dimensie van oorlogvoering’. Samen met de land-, zee-, lucht- en ruimte- is de cyberwereld steeds meer een nieuwe frontlijn aan het worden. Innovaties en technologie veranderen de tactiek van de hedendaagse conflicten.
Er zijn nieuwe tools in het arsenaal van de moderne wapens. Geholpen door de vooruitgang in electro-magnetisme en moderne informatie- en communicatietechnologie heeft een nieuwe vorm van elektronische oorlogsvoering zich geïntroduceerd. Het heet cyberoorlog en wordt steeds meer erkend door de overheid en het leger als een potentieel ernstige bedreiging..

 
 

->Meer over oorlog