Deze documentaire onthult de gevaren van het gebruik van stemmachines tijdens Amerika’s mid-term en presidentsverkiezingen. Elektronische stemmachines tellen ongeveer 90% van Amerika’s stemmen in provincie, staats-en federale verkiezingen. De technologie wordt ook steeds vaker gebruikt in de hele wereld, ook in Canada, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Latijns-Amerika.

Gefilmd over een periode van drie jaar tijd laat deze film het onderzoek van een team van burger-activisten en hackers zien als ze het opnemen tegen het elektronisch stemmen van de Diebold corporatie.

“Hacking Democracy” onthult keihard bewijs als stembiljetten in vuilnisbakken van Texas, het blootstellen van geheimhouding, gehackte software en corrupte verkiezingsfunctionarissen.

Uiteindelijk blijkt dat onze stemmen kunnen worden gestolen en verdwijnen zonder een spoor!