[iedere week staan de zoeklichten gericht op een documentaire die wat extra aandacht verdient, en daarom een week lang op de voorpagina blijft plakken.]

Deze week staan de zoeklichten gericht op:

Project 10:10:10 – Pill or Perception?

Dit is een evenwichtige en tot nadenken stemmende documentaire over het verband tussen lichaam en geest, en hoe we een veel directere benadering tot het beheer van onze gezondheid en onze wereld in het algemeen kunnen hebben.
Het begint met de vooronderstelling dat we meer macht hebben over ons leven dan eerder werd begrepen, en richt zich op de sleutels tot het nemen van meer verantwoordelijkheid voor wat goed voor ons is, in plaats van het toelaten van stress in ons milieu en onze opvoeding wat alleen maar ziektes creërt.
De documentaire bestaat uit drie delen. Het begint met “The Make-up of Man” een discussie met een aantal internationaal gerespecteerde experts zoals Dr Joe Dispenza en Bruce Lipton over hoe de grootte van onze frontale kwab, waar we mee creëren en dromen en beslissingen nemen. De grote van deze frontale kwab maakt ons uniek als mensen.
Hun studies tonen aan dat onze 50 biljoen cellen een soort mini-individuen zijn, elk met een bewustzijn dat wordt gecontroleerd door onze houding en percepties, die op hun beurt worden geprogrammeerd door onze opvoeding en onze omgeving.
Ze praten over het verband zien tussen stress en ziekte, ons vermogen om gedachten reëler dan wat dan ook te maken, en hoe we zo geobsedeerd met gedachten over verleden en toekomstbezig kunnen zijn dat we juist die dingen waar we bang voor zijn creëren.
We kunnen dus wijzigingen aanbrengen in ons leven die leiden tot verschillende uitkomsten als we ervoor kiezen om de leiding te nemen van onze gedachten.