[iedere week staan de zoeklichten gericht op een documentaire die wat extra aandacht verdient, en daarom een week lang op de voorpagina blijft plakken.]

Deze week staan de zoeklichten gericht op:

The CIA and the Nazi’s

The CIA and the Nazi’s laat zien hoe meer dan 4.000 voormalige nazi’s na de tweede wereld oorlog geheel in het geheim gingen werken voor de Amerikaanse overheid, om de Amerikanen te helpen de Sovjet-Unie te bestrijden. Reinhard Gehlen, een inlichtingenofficier van de generale staf van Hitler, werd gevraagd voor het Amerikaanse inlichtingen programma in West-Duitsland om de Russen te bespioneren. Tegelijkertijd waren de voormalige nazi-wetenschappers en ingenieurs gewoon welkom op Amerikaanse bodem. In 1998 werd een wet aangenomen die het verplicht stelden documenten met betrekking tot de aanwerving van voormalige nazi’s te openbaren. The CIA and the Nazi’s onderzoekt deze documenten om te zien hoe ver de VS ging in het werven van zijn vroegere vijand.