Deze 13-minuten durende film richt zich op de CRIIGEN studie. Het presenteert de omstandigheden waaronder de studie werd uitgevoerd in een context waarin Monsanto het niet toe stond een onafhankelijke studie te maken met behulp van hun zaden. Het onderzoek werd in het geheim uitgevoerd, maar alles werd uitgevoerd volgens goede laboratoriumpraktijken. Professor Gilles Eric Seralini en Doctor Joel Spiroux verklaren waarom deze studie de eerste in zijn soort is. Het gaat veel verder dan alle andere studies op het gebied van de onderzoeksperiode (twee jaar in plaats van drie maanden maximum). We krijgen de werkwijze en de grove resultaten in de grafieken te zien. Het sterftecijfer dat zesmaal hoger is met transgeen voedsel, en met Roundup alleen. We zien de tumoren op de ratten die twee jaar lang GGO’s gegeten hebben. De beelden zijn schokkend. Het wordt aangeraden dat deze studies worden overgenomen voor alle GGO’s die al in de schappen liggen.