Walking Merchandise laat het tragische verhaal van Chinese kinderen zien van middelbare-school-leeftijd. Verhandeld aan de Verenigde Staten door smokkelaars die bekend staan als “snakeheads.” Uitgezonden door hun ouders om te werken als lage-lonen-arbeiders als een bron van inkomsten, beginnen de kinderen aan een gevaarlijke reis die fysieke schade, aanranding, en zelfs de dood kan betekenen.
Eenmaal in de VS, zitten ze gevangen in een leven van schuld-slavernij en worden ze gedwongen om klokje rond te werken in gevaarlijke omstandigheden met de hoop op de aflossing van schulden die wel zo hoog als $ 100.000 kunnen zijn.
Deze korte film vertelt het verhaal van vijf kinderen verhandeld naar de VS, en de advocaten, maatschappelijk werkers, en journalisten die hun carrière gewijd hebben aan het helpen van deze kinderen.

bron