Seksueel misbruik of seksueel geweld omvat alle seksuele handelingen die iemand gedwongen wordt uit te voeren, te ondergaan of getuige van te zijn. Bijvoorbeeld gedwongen worden iemand seksueel te bevredigen, zich voor iemand moeten uitkleden, aangeraakt worden of in een lichaamsopening binnengedrongen worden.

Gedwongen worden betekent soms dat een persoon lichamelijk overweldigd of bedreigd wordt, zoals bij een aanranding of verkrachting. Maar een situatie kan ook als dwingend worden ervaren wanneer iemand bang of afhankelijk is van een ander.

Volgens artikel 247 van het Wetboek van Strafrecht zijn ontuchtige handelingen met iemand die jonger is dan zestien jaar waar men niet mee is getrouwd strafbaar. Volgens artikel 248b is dit ook verboden met een prostitué (man) dan wel prostituee (vrouw) van zestien of zeventien. Artikel 244 en 245 behandelen zwaardere gevallen. Zo is volgens artikel 244 het verrichten van seksuele handelingen met minderjarigen tot twaalf jaar oud waarbij het lichaam wordt binnengedrongen strafbaar met maximaal twaalf jaar gevangenisstraf. Wiki

In de media horen we regelmatig over sexueel misbruik. Vaak gaat het over zaken die heel lang verborgen blijken te zijn. Denk onder andere aan het misbruik binnen de rooms-katholieke Kerk wat al decennia lang speelt, het Jimmy Savile pedo schandaal en natuurlijk ons eigen pedo schandaal van Joris Demmink Het heeft er alle schijn van dat deze zaken niet, of te laat aan het licht komen doordat er van hoge hand zware druk wordt uitgeoefend op de media en eventuele klokkenluiders.

Uit De Diepte.nl heeft ooit een mini documentaire over Joris Demmink in elkaar gefrutseld die goed aangeeft hoe kritische vragen onbeantwoord blijven, en hoe het in ons land blijkbaar mogelijk is om als Secretaris generaal van Justitie verschillende aangiftes en verdenkingen tegen je te hebben liggen, zonder dat daar ooit een gedegen onderzoek naar gedaan wordt.

De film gaat snel, en is provisorisch in elkaar gezet. Maar de feiten zijn niet te ontkennen.

Joris Demmink. Waar Rook Is, Is Vuur:

Kijk hieronder naar meer video’s in de categorie Misbruik.

——————————————————————————————————————————-