De bewoners van het Amerikaanse stadje Spokane worden geveld door een mysterieus virus. Om verdere verspreiding van de epidemie te voorkomen wordt Spokane hermetisch van de rest van het land afgesloten. Virologe Tess Martin (Anne Heche) vermoedt dat in Spokane de pest is uitgebroken, maar dan in een veel agressievere vorm dan waarvan zij ooit gehoord heeft. Waar de uitbraak vandaan komt weet ze niet, alleen dat ze er alles aan moet doen om hem onder controle te houden. Dan ontmoet ze een onderzoeksjournalist die bij hoog en laag volhoudt dat de oorzaak gezocht moet worden bij de schadelijke stoffen die uitgestoten worden door vliegtuigen. Eerst lacht Tess zijn theorieën weg, maar toch besluit ze haar eigen onderzoek te beginnen. Wanneer ze vervolgens stuit op enorme tegenwerking van de overheid en de kerosineproducenten, begint ze te vermoeden dat de journalist weleens gelijk zou kunnen hebben…tekst

Zo, nu kan er eindelijk gezegd worden dat de complotdenkertjes te veel fims hebben gekeken.. ;)

Welcome to the Matrix!