Op de 40ste verjaardag van de foto van de beroemde ‘Blue Marble’ genomen van de Aarde vanuit de ruimte, presenteert Planetary Collective een korte film die de ‘levensveranderende verhalen over het zien van de Aarde van buitenaf documenteert. Een perspectief-veranderende ervaring vaak omschreven als the Overview Effect.

The Overview Effect., het eerst beschreven door auteur Frank White in 1987, is een ervaring die astronauten beleven en die het ‘perspectief van de planeet en de de rol van de mensheid die erop leeft totaal veranderd. Gemeenschappelijke kenmerken van de ervaring zijn een gevoel van ontzag voor de planeet, een diepgaande kennis van de interconnectie van al het leven, en een hernieuwd gevoel van verantwoordelijkheid voor de zorg voor het milieu.

‘Overview’ is een korte film die dit fenomeen onderzoekt door middel van interviews met vijf astronauten die het Overview Effect hebben ervaren.

  • Awsome !! :P

    Erg cool, konden we een ieder maar even de ruimte in sturen voor een dergelijke ervaring. Nu maar hopen tot het 100ste aapje deze overvieuw “common-knowledge” maakt.