Dit is een film gebaseerd op het boek “Death of the Liberal Class” door journalist en Pulitzer prijs winnaar, Chris Hedges.
Het toont de opkomst van de Corporate State, en onderzoekt de toekomst van gehoorzaamheid in een wereld van ongebreidelde kapitalisme, globalisering, onthutsende ongelijkheid en veranderingen van het milieu.

De film concentreert zich voornamelijk op het Amerikaanse bedrijfskapitalisme, maar ik hoop dat de kijker de relevantie van wat er wordt uitgedrukt kan herkennen met betrekking tot binnenlandse politieke en zakelijke activiteiten, aldus Hedges.

De film werd volledig gemaakt van clips vinden op het web.
Muziek door Clark (warp.net / administratie / clark)
Waarschuwing – deze film bevat scènes die voor sommige kijkers verontrustend kunnen zijn.

Omdat ik zelf ook vind dat de voorgestelde oplossing in OBEY, rebellie, als het afbreken van de gehate verschijnselen zoals bankgebouwen en het verzet in de zin van geen belasting betalen, niet deelnemen aan het systeem, ons niet de oplossing brengen. Het systeem weet daar wel raad mee en versterkt zichzelf alleen maar.
Eerder zie ik de oplossing in onszelf scholen om in staat te zijn het systeem over te nemen en vanuit een ander uitgangspunt te laten werken: op een manier dat het Leven op Aarde niet geschaad wordt maar het dat juist bevordert. Zodat we een leefbare planeet hebben.
En met een ander bestuurlijk systeem, geen regering met ‘vertegenwoordigers’ maar directe democratie. Idem in de bedrijven: iedereen heeft een stem in de beslissingen, arbeiders-zelfbestuur.
Enfin, er is heel veel mogelijk dan.

Martijn

 • Coole, soms schokkende docu. Vond vooral het kleurcontrast erg strak, en vuurwerk is altijd super, lol.

  Wat betreft de boodschap, denk ik dat de waarheid zoals altijd in het midden ligt. Er is in mijn mening, in de situatie waarim wij leven ruimte voor zowel activisme als passivisme, en beiden hebben hun eigen kenmerken en bijhorende effecten, en beide kennen schadelijke extremen. De balans ligt (ergens) in het midden.

  Ikzelf ben actief in het verspreiden van informatie, maar passief in fysiek verzet. Ik wil geen passief mens zijn, dat denkt dat ik de wereld kan verbeteren door het me in te beelden, maar ook geen activist die geweld als optie ziet. Dat zijn beide extremen, met beiden een negatief effect. Ik zit ergens er tussen in, ik heb de positieve gedachten, de kennis van hoe het zou moeten, en vertaal dat ik boodschappen naar mn medemens. Van een spirituele gedachte, naar een fysieke daad.

  Maar het was cool om te kijken, en ik zie iedere docu als een persoonlijke mening van iemand, en daarmee heeft dus per definitie geen enkele docu echt de waarheid in handen. Ik bekijk alles, en vorm een mening op basis van overzicht, en de vele meningen van anderen die ik bekijk en beluister, met mn eigen levenservaring en kennis als aanvulling daarop. Niemand heeft de waarheid in pacht, en mensen die claimen dat wel te hebben, zijn ergens gestopt met leren. ;)

  Keep it up, kijk de videos met veel plezier, en leer altijd weer iets bij.

  Samen sterk. :D