Op 11 februari 2013 interviewde We Are Change Rotterdam Alexander Rinnooy Kan. Tegenwoordig is Rinnooy Kan hoogleraar te Amsterdam. Van 2006 tot 2012 was hij kroonlid/ voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, de SER. Meneer Rinnooy Kan was op de Bilderberg Conferentie van 2010 in Sitges (Spanje) en is lid van de Trilateral Commission in Den Haag, 2011 (in 1973 gestart door David Rockefeller, Sr. en Zbigniew Brzezinski). Geheime bijeenkomsten waar de top uit het zakenleven, de media, vakbonden, het koningshuis, politici, banken en multinationals samenkomen om ‘eens van gedachte te wisselen’. Wat heeft Alexander Rinnooy Kan nu te zeggen over wat daar besproken wordt en wat zien wij in de praktijk daarvan terug? In hoeverre is wat er in ‘elitaire praatclubjes’ wordt besproken nog wel democratisch te noemen? Vooral ook gezien het bezoek van mede D’66-er Alexander Pechtold en de mate van transparantie die we na zijn bezoek hebben mogen ervaren.

 • “Democratie begint pas wanneer er besloten moet worden”

  WTF ? Dus wij mogen beslissen, maar niet op basis van informatie ?? Het recht op deze informatie IS democratie. Transparantie is democratie, want zonder kennis kun je geen zinvolle mening en dus stem hebben, zeker niet bij kwesties als het landsbestuur. Ga deze reposten, wat een ziek zooitje.

  Deze gast werkt voor de democratie, daar betalen we hem RIANT voor, de democratie hoort voor hem te beginnen op het moment dat hij zn ogen opent, tot hij weer gaat slapen, alsof politici nu maar ineens het hele democratische princiepe over boord kunnen gooien wanneer het hun uitkomt. Walgelijke man, en bovendien psychisch niet in orde, want hij gelooft het zelf.

 • Gelijk heb je Niels!
  Al is het volgens mij zo dat het gros van de mensen al heel lang niet meer kiest op basis van informatie.
  De verkiezingen in Nederland van de afgelopen jaren zijn daar wat dat betreft een goed voorbeeld van. Info komt op de tweede plaats want het gaat er alleen maar om wie het beste is in het afkraken van de ander, wie het meest ontspannen overkomt tijdens dit afkraken en wie er het lekkerste kontje heeft. Het show element wordt steeds belangrijker dan de inhoud, alsof je naar Holland Got Talent zit te kijken..
  Triest zooitje!