Ontdek waarom hennep een bedreiging vormt voor de gevestigde orde. De hars van deze merkwaardige plant is rijk aan tetrahydrocannabinol. De vezels van de bast zijn bijzonder sterk en lang.

Hennepzaad is eetbaar, voedzaam en gezond voor mens en dier. Van Boeddha wordt beweerd dat hij in zijn ascetische periode één zaadje per dag at.

Uit het zaad kan ook een spijsolie worden geperst, die in vroegere eeuwen in Europa veel werd gebruikt. In de moderne keuken wordt hennepolie gebruikt bij de bereiding van koude gerechten. In Duitsland worden hennepextracten tot bier verwerkt.

Vetzuren

Hennepzaadolie bevat 20 procent alfa-linoleenzuur en 60 procent linolzuur, essentiële vetzuren die nodig zijn omdat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken. Ze hebben bovendien een gunstig effect op het cholesterolgehalte.

Hennepolie wordt gebruikt in schoonheidsproducten omdat het een droge olie is en makkelijk in de huid dringt. Hennepmeel wordt gebruikt bij de bereiding van deegproducten omdat het glutenvrij is.

Er is wetenschappelijk bewijs dat medicinale cannabis helpt tegen het syndroom van Gilles de la Tourette, chronische pijn door bijvoorbeeld aids of kanker en spierkrampen of schade aan het ruggenmerg door multiple sclerose.

Herbicide

In de Canadese provincie Ontario wordt hennep gekweekt als natuurlijke herbicide. De plant groeit er zo razendsnel dat het niet alleen alle onkruid verdringt, maar ook zichzelf.

In het Verre Oosten wordt hennep ingezet als windscherm. De uitgesproken verticale wortelstructuur bestrijdt er bodemerosie. Er zijn duidelijk veel economische belangen mee gemoeid om hennep zo veel mogelijk bij de mensen vandaan te houden. Er bestaat een plant op aarde die veel grote corporaties overbodig maakt.

Bron