Op dinsdag 11 september 2001 stierf John O’Neill in het World Trade Center, waar hij een dag eerder was begonnen in zijn nieuwe baan als hoofd beveiliging in dienst van het bedrijf Kroll. Voor die tijd was hij agent bij de FBI, waar hij onderzoek deed naar Osama Bin Laden en Al Qaeda. Toen de FBI hem verbood om daar nog verder onderzoek naar te doen, nam hij ontslag. Hij kreeg een nieuwe baan aangeboden bij het WTC, waar hij op zijn tweede werkdag omkwam bij de aanslagen van 11 september.

In deze film worden een aantal indringende vragen gesteld. Was het toeval dat hij net een dag in het WTC werkte, of werd hij vermoord door zijn (voormalige) aartsvijand? Zo ja, waarom moest John O’Neill sterven? Wat wist hij, wat wij niet mogen weten? Welke rol speelde de FBI bij deze aanslagen? En de CIA en het Amerikaanse leger? Wat doet de VS in Afghanistan en wie controleert de heroïne die uit dat land komt?

Het tempo van deze film ligt hoog en in snel tempo komen ook andere aanslagen voorbij, zoals de moord op John F. Kennedy, de aanslag in Oklahoma City en de aanslag op de USS Cole. Ook deze aanslagen zijn niet wat ze lijken. De complottheorie rond 11 september krijgt dan steeds meer grond.

Dit documentaire drama werd geregisseerd door Ty Rauber en alle personen worden gespeeld door slechts één acteur, Ryan Thurston. De film werd zonder noemenswaardig budget in drie jaar tijd gemaakt in het appartement van Ty Rauber. Vervolgens is de film op internet gezet, gratis en als enige plaats waar hij ooit werd vertoond. Deze knappe speelfilm verdient beslist meer aandacht, omdat hij de verbanden tussen 11 september en de wereldpolitiek zo meedogenloos blootlegt. Tegelijkertijd laat deze film zien, welke vormen van weerstand er bestaan tegen het besef van de waarheid rond 11 september. Op de Nederlandse Wikipedia over John O’Neill wordt de speelfilm “Who Killed John O’Neill” zelfs niet genoemd. Toch is die waarheid van levensbelang voor de hele mensheid.

Tekstbron