Dit is de onverkorte versie van de Canadese docu ‘Sex-Slaves’ uit 2004 zoals ze door de Franse televisie is uitgezonden. Ze is een half uur langer dan de Engelse versie die in Nederland is uitgezonden.
Kennelijk had dat te maken met juridische procedures van bep. zijde tegen een aantal scenes en de info die daarin gegeven wordt.
Deze hartverscheurende docu is een sterk staaltje onderzoeks-journalistiek.
De Canadese film-ploeg trekt naar Moldavië om daar een man te helpen wiens vrouw is verkocht aan de seks-industrie in Instanbul. Met de verborgen camera volgen ze zoektocht van de man naar zijn echtgenote en naar de criminelen die haar- net als dat met zo veel andere jonge vrouwen gebeurt in de zuidelijke delen van de ex-Sovjet-Unie, waar sinds de val van de Muur grote armoede heerst, -onder valse voorwendselen naar Turkije gelokt hebben, waar ze op gewelddadige wijze gedwongen worden in de prostitutie te werken.

De Turkse politie is vaak medeplichtig aan deze vorm van criminaliteit.

Vanuit Turkije worden enorme aantallen van die vrouwen door vrouwen-handelaren verder doorverkocht over het hele westelijke halfrond, waar ze illegaal het land worden binnen gesmokkeld en door gewetenloze criminelen gegijzeld en in de sex-industrie te werk gesteld en als handelswaar van de ene pooier aan de andere worden doorverkocht, en als ze onwillig zijn vreselijk mishandeld.

Er worden vrouwen die in Turkije, Engeland, Canada en Israël door deze mensenhandelaren en moderne slaven-houders zijn verkocht geïnterviewd. Een vertegenwoordigster van een Engelse organisatie die opkomt voor het lot van deze vrouwen geeft een overzicht van de ernst van de situatie.

Volgens de CIA worden jaarlijks zo’n 800.000 vrouwen het slachtoffer van deze slaven-handel, vrnml. vrouwen uit het ex- Oost-Blok en de ex-Sovjet-Unie, waar de corruptie autoriteiten graag een oogje toeknijpen voor deze vorm van criminaliteit. van deze mensenhandel het slachtoffer zijn aan het woord.


re-post

Bron en vertaling