Waarschuwing: Deze film bevat ZEER schokkende beelden!

Earthlings, Aardbewoners, is een film over hoe de mens dieren gebruikt voor voedsel, kleding, gezelschap, mode, vermaak en (medisch) onderzoek.

In deze film worden vergelijkingen gemaakt tussen de omgang van mensen met dieren en de manier waarop slaven, vrouwen en andere ‘zwakkere’ groepen altijd behandeld zijn door zogenaamde ‘sterkeren’. Het draait allemaal om macht, en de mens is nou eenmaal vaak sterker dan de meeste dieren, dankzij zijn wapens en technieken.

In het begin van de film worden mooie beelden van dieren in de vrije natuur afgewisseld met (niet zo mooie) beelden van dieren in gevangenschap. Die mooie plaatjes duren maar kort, wat daarna volgt tart elke beschrijving. Gruwelijke beelden van slachthuizen, mishandeling en ellende, kortom de normale dagelijkse praktijk in de vee- en vleesindustrie.
Bijnaam van deze documentaire is “The vegan maker”