Heftig Brits tv-debat over Europa.

De Britse EU-parlementariër Nigel Farage en Nick Clegg van de Liberal Democrats zijn elkaar in een tv-debat van de BBC flink in de haren gevlogen over Europa. „U liegt willens en wetens tegen het Britse volk over hoeveel controle we over onze wetten en democratie hebben afgestaan”, beet leider Farage van de eurokritische UKIP-partij Clegg toe.

Clegg op zijn beurt zei dat Farage de mensen „gevaarlijk” voor de gek houdt door te pleiten voor het vertrek van Groot Brittannië uit de EU. „Als het te goed klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook”, zei Clegg. Volgens hem komt Groot-Brittannië dan alleen te staan in Europa.

Het debat pakte uiteindelijk goed uit voor Farage; 68 procent zag hem als winnaar, bleek uit een peiling. Ongeveer 27 procent koos voor Clegg.

Bron