Op 10 oktober 1990 zorgt de emotionele getuigenis van het Koeweitse meisje Nayirah voor de start van de eerste Golfoorlog. Nayirah verklaart dat Iraakse soldaten in Koeweit baby’s uit de couveuses halen en ze op de koude ziekenhuisvloer voor dood achterlaten. De getuigenis blijkt achteraf nep. Nayirah is ingehuurd door een pr-agentschap uit de Verenigde Staten. In dit college vertelt professor Hamelink waarom de waarheid altijd als eerste sneuvelt in een oorlog.

Net zoals nu het geval is.

Mooie opmerking op YouTube:

Een overduidelijk stuk over de werking van communicatie, broncontrole en de gevolgen van massahysterie. Zij die de media beheersen, beheersen de massa. Het eeuwenoude concept van brood en spelen van de machthebbers. Het werkt bij de gratie van kritiekloze schaapjes in de grote kudde. Is de goede herder werkelijk goed of is de wolf zijn eigen boerderij begonnen.Bron