Als je een oude cultuur zou willen veranderen in één generatie, hoe zou je dat dan doen?

Je zou de manier waarop het zijn kinderen onderwijst veranderen.

De Amerikaanse regering wist dit in de 19e eeuw al, toen Indiaanse kinderen verplicht werden om deel te nemen aan de lessen in de door de regering geplaatste kostscholen. Vandaag de dag bouwen vrijwilligers scholen in vrijwel alle traditionele samenlevingen over de hele wereld, in de overtuiging dat school de enige manier is voor een ​​’beter’ leven voor de inheemse kinderen.

Maar is dit waar? Wat gebeurt er eigenlijk wanneer we een traditionele manier van leren, en traditionele manier van het begrijpen van de wereld met onze eigen manier vervangen? Schooling the World neemt een uitdagende, soms grappige, maar uiteindelijk diep verontrustende blik op de effecten van het moderne onderwijs op ‘s werelds laatste duurzame inheemse culturen.

(playlist 7 video’s)

Bron