Deze film volgt het verhaal van computer/internet wonderkind Aaron Swartz. Van Swartz’s hulp bij de ontwikkeling van het basis-internet protocol RSS tot aan zijn oprichting van Reddit, zijn vingerafdrukken zijn over het hele internet te vinden. Maar het was zijn baanbrekende werk op gebied van sociale rechtvaardigheid en politieke organisatie, gecombineerd met zijn agressieve benadering van de toegang tot informatie, die hem twee jaar lang verstrikt liet raken in een juridische nachtmerrie.

Het was een strijd die eindigde met het nemen van zijn eigen leven op de leeftijd van 26.

Aaron’s verhaal raakte een gevoelige snaar bij mensen zelfs ver buiten de online gemeenschappen waarin een beroemdheid was.

Deze film toont een verhaal over wat we verliezen als we blind blijven staren en alleen maar toekijken naar wat de huidige technologie van onze burgerlijke vrijheden overlaat, zonder dat wij op de rem trappen.

Tip van Wiesje.

Bron