Voor eind mei zal het wrak van de vermiste Malaysia Airlines-vlucht MH370 teruggevonden worden. Dat verklaart een Australische expert dicht bij het onderzoek in een documentaire van National Geographic. In de nu al beruchte aflevering van ‘Air Crash Investigation’ worden overigens nog meer nieuwe theorieën over vlucht MH370 de wereld ingestuurd. Zo zou het toestel bewust richting Antarctica zijn gevlogen.

Volgens vliegtuigcrashexperts die in de documentaire aan bod komen, werd de vliegrichting van MH370 wel degelijk bewust veranderd vanuit de cockpit. Na intens onderzoek is immers gebleken dat het vliegtuig drie bochten maakte na het laatste radiocontact. Een eerste bocht naar links, dan nog twee snel op elkaar volgende bochten richting het westen en uiteindelijk het zuiden. MH370 vloog dus richting Antarctica, besluit Malcolm Brenner in ‘Air Crash Investigation’. Onder meer nieuwe satellietdata zouden bevestigen dat het vermiste vliegtuig nog uren bleef doorvliegen nadat het contact met de luchtverkeersleiding was verbroken.

Vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Peking verdween op 8 maart 2014, amper veertig minuten nadat het toestel was opgestegen in Maleisië. Sindsdien ontbreekt elk spoor naar het vliegtuig. Meerdere zoekacties werden opgezet, en onderzeeërs verschillende delen van de Indische Oceaan uit op zoek naar het kleinste wrakstuk van het toestel. Voorlopig nog steeds zonder resultaat, zodat de Maleisische autoriteiten de hoop op 29 januari 2015 opgaven. ‘Het vliegtuig is gecrasht, we weten alleen niet waar. Maar de 227 passagiers en 12 bemanningsleden zijn helaas omgekomen’, luidde de boodschap.

Toch zullen we ooit weten wat er met MH370 is gebeurd, vertelt de Australische onderzoeker Martin Dolan. ‘Ik word nooit wakker met het idee dat ik die dag het toestel zal vinden. Maar ik hoop het wel, en ik ga ervan uit dat die dag zal aanbreken tussen vandaag en eind mei’, klinkt het.

Bron: Nieuwsblad.be | YT