In de verwoeste wereld van 2055 kijkt een oude man (Pete Postlethwaite) naar archiefmateriaal uit 2008 en vraagt zich af: waarom hebben wij de klimaatverandering niet tegengehouden toen het nog kon? De man is oprichter van het Global Archive, een plaats in de nu gesmolten poolcirkel waar allerlei menselijke successen bewaard worden, in de hoop dat de aarde ooit weer bewoonbaar wordt. Hij bekijkt beelden uit journaals en documentaires van 1950 tot 2008 om duidelijk te maken wat er verkeerd ging en waarom.
The Age of Stupid is een documentaire gegoten in een dramatische vorm.

De film is gedurende drie jaar opgenomen in zeven verschillende landen en laat door middel van zes documentaires zien hoe het leven van mensen rondom de wereld beïnvloed wordt door de klimaatsveranderingen. Naast de documentaires worden in de film ook beelden van het nieuws en animaties, die gemaakt zijn door Passion Pictures die ook de animaties van de videoclips van de Gorillaz maakte, getoond.

YT | Tekst | Wiki