Via Boublog.nl

Nu de zogenaamde “koude oorlog” warm begint te draaien, wil de VS zijn kernbommen-arsenaal in Europa moderniseren. Hoewel het Non-Proliferatieverdrag niet toestaat dat een land aan een ander land kernbommen ter beschikking stelt, meent de VS dat het zijn eigen kernbommen mag plaatsen in Europese landen. Dat zijn immers vazallen van de VS. Er zijn dan ook Amerikaanse kernwapens geplaatst in Duitsland, Nederland, België, Italië en Turkije. Als de koude oorlog heet wordt, zijn die landen dus een doelwit! Willen we dat?

No U.S. Nuclear Weapons in Europe is een actie om politieke druk uit te oefenen op de regeringen van Europese landen die Amerikaanse kernwapens toestaan op hun grondgebied. Volgens internationaal recht zijn die kernwapens illegaal! Maar ze vormen voor de bevolking van die landen ook een direct gevaar. Wie denkt dat het wel los zal lopen met de kernoorlog, moet toch even dit artikel lezen:

Will The Crazed Neocons Bring Us Nuclear Winter? — Paul Craig Roberts

As readers know, I have emphasized that the declared neoconservative intention of achieving global hegemony has resurrected the threat of nuclear armageddon as Russia and China are most definitely not going to submit, as every European country, the UK, Canada, Australia, New Zealand, Colombia, and Japan have submitted, to being Washington’s vassals.

The president of Russia and the president of China have made this completely clear.

If the arrogance, ignorance and incompetence of the Western political systems permit the continuation of the crazed, totally unrealistic, neoconservative agenda, the planet will die.

De Neo-Cons in de VS denken dat het wel mee zal vallen als de oorlog wordt uitgevochten op Europees gebied. Voor hen is het de ver-van-mijn-bed-show! Zolang hun bommen vallen op andere landen (Japan, Korea, Vietnam, Cambodja, Afghanistan, Irak, Libië, Syrië, Jemen en zo voort, om nog maar niet te spreken van Gaza!) is dat voor hen geen verlies, maar winst voor de wapenindustrie. Als de strijd werkelijk losbarst op Europees gebied, dan zitten wij met de gebakken peren! De NATO is daarvoor alvast aan het oefenen!

NATO begins dress rehearsal for Europe-wide war

More than 35,000 troops are participating in NATO’s month-long Trident Juncture war games, along with some 140 warplanes and 60 warships. The militaries of 30 different capitalist governments aligned with the NATO alliance are involved.

Massive NATO drills are taking place in Italy, Spain and Portugal. The drills are designed to prepare the NATO powers for large-scale strategic warfare outside the boundaries of the NATO countries, according to NATO officials.

The main focus of the NATO drills is to prepare for comprehensive strategic warfare spanning broad stretches of the Eurasian landmass, comments from NATO officers have made clear.

‘NATO’s message: New arms race is underway, better accept it’

By holding military exercises NATO is sending a message to Russia and preparing public opinion in the West that Russia constitutes an existential threat to the US and, therefore, there must be a new arms race, says Brian Becker from the anti-war ANSWER Coalition.

De regering doet er heel stiekem over, maar die kernwapens liggen er wel degelijk! Lubbers bevestigt opslag kernwapens Volkel

In ondergrondse kluizen op vliegbasis Volkel in Brabant liggen 22 Amerikaanse atoombommen opgeslagen.

Het zou gaan om B61 kernwapens, zeggen deskundigen tegen de krant. Die zijn met maximaal vijftig kiloton tot viermaal sterker dan de bommen die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Hiroshima en Nagasaki vielen.

U denkt toch niet dat Rusland gaat zitten wachten tot die bommen op Moskou vallen? Als we dit accepteren, dan kan het zijn dat we ons eigen doodvonnis tekenen! Zeg dus tegen de politiek dat we dit niet accepteren! Teken hier de petitie.